Cordon Bleu possun ulkofileestä

Cordon bleu

Cordon Bleu possun ulkofileestä, eli ranskalainen versio Wieninleikkeestä.

Alexiksen reseptillä valmistat herkulliset ja rapeat leikkeet kahdelle!

Ainekset:

Gnocchipaistos

  • 400g gnoccheja, itsetehdyt tai kaupasta
  • Purkki tomaattikastiketta
  • 1 mozzarella
  • Parmesaania

Liha

Cordon Bleu

Valmistusohje

Gnocchipaistos

  1. Kuumenna pannussa 1 rkl Mangalitzan lardia ja nokare voita.

  2. Paista gnocchit noin 5 minuuttia tai kunnes niihin tulee hyvä pinta.

  3. Laita uunivuoan pohjalle tomaattikastike ja kaada gnocchit päälle (protip: voit käyttää uuniin menevää pannua, jolloin voit laittaa kastikkeen suoraan gnocchien päälle).

  4. Revi mozzarella pieniksi paloiksi ja ripottele gnocchien päälle, raasta vielä vähän parmesaania päälle.

  5. Paista uunissa grillivastus päällä 225 asteessa kunnes juusto on sulannut ja siihen on tullut haluamasi väri.

Cordon bleu
Cordon bleu

Cordon Bleu

  1. Leikkaa 2 noin 2 sentin paksuista siivua possun ulkofileestä.

  2. Avaa ulkofileesiivut ”lompakoiksi” eli kahteen niin että ei leikkaa kokonaan läpi ja että pysyy yhtenä palana. Videosta ymmärtää parhaiten.

  3. Laita liha leivinpaperin väliin ja lyö sitä pannulla tai esimerkiksi perunasurvimella kunnes saat siitä noin 1,5 kertaa suuremman ja litteämmän.

  4. Laita kinkku ja juustosiivut leikkeen päälle, leikkaa kinkku ja juusto sopivan kokoiseksi tarvittaessa. Taita leike kiinni. Ripottele suolaa ja pippuria leikkeen päälle.

  5. Paneroi leike laittamalla se ensin jauhoon, sitten kananmunaan, sitten korppujauhoon.

  6. Kuumenna 1 rkl Mangalitzan laardia sekä 2 rkl oliiviöljyä pannussa ja paista leikkeet noin 5 minuuttia per puoli käännellen säännöllisesti. Lisää rasvaa tarvittaessa.

Cordon bleu
Ulkofileet avattuna "lompakoiksi"
Cordon bleu
Cordon bleu
Ulkofile leikkeiden panerointi
Cordon Bleu
Leikkeet paneroituna

Resepti ja kuvat: Alexis Poncin

Resepti video

Instagram