Valkosipuli-hunajaglaseerattua porsaanfileetä, krossattua yrttiperunaa ja timjamikastiketta

Hunajaglaseerattu porsaanfilee

Valkosipuli-hunajaglaseerattua porsaanfileetä Vallan Maukkaan possun ulkofileestä, krossattua yrttiperunaa ja timjamikastiketta

Ulkofileen valmistusvaihtoehtoja ja mahdollisuuksia on lukuisia. Tällä reseptillä saat makua perinteisen uunifileen tilalle ja varmasti maistuvan possun ulkofileen.

Ainesosat

Valkosipuli-hunajaglaze

  • 4 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 2 rkl hunajaa
  • 3 rkl soijaa
  • 1 rkl dijon sinappia
  • 2 rkl oliiviöljyä

Krossatut yrttiperunat

  • 800 g varhaisperunoita
  • suolaa
  • 100 g voita
  • 0,5 rkua lehtipersiljaa
  • 0,5 rkua salviaa

Timjamikastike

  • 1 sipuli
  • öljyä
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 prk (2dl) demi glacea esim. Home Chef tai 2 dl vettä ja 1 lihaliemikuutio
  • 2 dl punaviiniä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 0,5 dl tuoretta timjamia hienonnettuna

Valmistusohje

Liha

  1. Poista fileestä kalvot ja suurimmat rasvat ja leikkaa pitkittäin kahteen yhtä suureen osaan
  2. Mausta rub mausteella kauttaaltaan
  3. Tee glaze sekoittamalla kaikki ainekset keskenään
  4. Laita liha uunivuokaan ja glaseeraa. Säästä puolet glazesta käytettäväksi kypsän lihan päälle. Anna maustua hetki.
  5. Lämmitä uuni 160 asteeseen. Laita liha uuniin. Laita lihan keskikohtaan paistomittari ja aseta tavoitelämpötilaksi 63 astetta.
  6. Glaseeraa kertaalleen kypsennyksen loppuvaiheessa
  7. Anna vetäytyä 10min ennen tarjoilua

Kastike

  1. Tee kastike. Pilko sipuli ja kuullota sitä öljyssä kattilassa
  2. Lisää ruokosokeri ja paista hetki, jotta sokeri sulaa
  3. Lisää varovasti balsamiviinietiikkaa ja kiehauta
  4. Lisää demi glace tai lihaliemi ja punaviini
  5. Anna kiehua niin, että jäljellä on puolet
  6. Siivilöi kastike ja lisää hienonnettu timjami. Mausta

Krossatut yrttiperunat

  1. Pese perunat hyvin ja keitä nippa nappa kypsäksi suolatussa vedessä
  2. Tee odotellessa yrttivoi. Sulata voi ja hienonna joukkoon yrtit
  3. Kuivaa perunat ja prässää lastalla tai käsin leikkuulautaa vasten niin, että perunan rakenne hajoaa. Siirrä perunat uunivuokaan tai astiaan ja mausta suolalla ja mustapippurilla
  4. Valuta yrttivoi perunoiden päälle

Resepti: Pasi Kuronen

Kuvat: Pasi Kuronen

Vs-hunajaglaseerattu porsaan filee
Porsaan ulkofilee
Possun brisket hamppari
Reseptit

Possun brisket hampparit

Possun brisket hampurilaiset   Ainekset: 4 briossisämpylää, kaupasta tai itsetehdyt 600g Vallan Maukas possun brisket 2 rkl Vallan Maukas mangalitzan laardia 1/4 osa kurkkua 50g

Lue lisää »