Maukas hernekeitto
Laskiaisen perinneruoka, hernekeitto! Itse tehty, possun palvatusta kyljestä ja luomuherneistä.
Chiliporsaankielet
Satokautta hyödyntämällä tulee käytettyä vaihtelevasti kotimaisia kasviksia ja yrttejä niiden ollessa parhaimmillaan.
Porsaan kieli sopii hyvin esimerkiksi mausteisiin riisiruokiin. Kieli pestään ja sitten keitetään, jonka jälkeen pintakerros kuoritaan pois. Sen jälkeen kielet paloitellaan sopivan kokoisiksi paloiksi ja paistetaan. Palat voi myös pyöritellä leivänmurukuorrutteessa ennen paistamista!
Ainekset:
~1kg Vallan Maukas porsaan kieltä
1 kesäkurpitsa
1 porkkana
4 rkl fermentoitua ketsuppia tai vastaavaa
4 valkosipulin kynttä
Kuivattua maitohorsmaa tai muuta mieleistä yrttiä
Chiliä
Mustapippuria
Laatusuolaa
4,5dl riisiä (raakamitta)
1rkl Vallan Maukas Mangalitzan laardia
4 dl vettä
1rkl perunajauhoja suurustamiseen
0,5dl hapanleipämuruja
Esivalmistelu:
Omenaviinietikka
Suola
Esivalmistelu
Sivele porsaanlihatuotteet kauttaaltaan edellisenä päivänä omenaviinietikalla ja suolalla. Siirrä lihat suljetuissa astioissa kylmään.
Esikäsittele riisi liottamalla yön ylitse kylmässä vedessä.
Leivänmurukuorrutteeksi käy esim. kuivatut/hienonnetut hapanjuurileivän palat.
Valmistusohje
Pese kielet kylmän veden alla.
Keitä kieliä n. 90 min. Kielet voi pilkkoa pariin osaan keittoajan lyhentämiseksi.
Kaada vesi pois & anna lihan hetki jäähtyä käsittelyn helpottamiseksi.
Huuhtele riisi huolellisesti & keitä riisilaadun vaatimalla tavalla.
Kuori kielistä pintakerros. Käytä apuna tarvittaessa veistä. Leikkaa kielet sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Pyörittele palat leipämuruissa.
Paista paloja uunissa 200°C, n. 15min.
Pilko kasvikset, chili ja valkosipuli.
Lisää pannulle laardi & kypsennä kasviksia hetki.
Lisää mausteet & fermentoitu ketsuppi. Kypsennä hetki.
Lisää vesi pannulle, kuumenna.
Lisää perunajauhot tai muu suuruste sen vaatimalla tavalla.
Annostele lautaselle riisi, kastike ja viimeiseksi pinnalta rapeaksi paistuneet kielen palat.
Laskiaisen perinneruoka, hernekeitto! Itse tehty, possun palvatusta kyljestä ja luomuherneistä.
Vallan Maukas uunilapa valmistuu reilussa kolmessa tunnissa. Maustaa sen voi ihan täysin oman mielen mukaan. Alla oleva resepti on Vallan Maukkaan lihanleikkaajan käsialaa.
Makkarat ovat sensaatiomainen makuelämys itse tehtynä! Sekaan voi laittaa mitä mieleen tulee ja mitä kaapista löytyy. Tähän settiin pääsi Vallan Maukkaan porsaan jauhelihaa, sydäntä ja munuaisia.
Tuoretta lihaa, suoraan maatilalta
Vallilantie 98
23200 Vinkkilä
Verkkokaupan yhteydenotot: