Chiliporsaankielet

Chiliporsaankielet

Chiliporsaankielet

Satokautta hyödyntämällä tulee käytettyä vaihtelevasti kotimaisia kasviksia ja yrttejä niiden ollessa parhaimmillaan.

Porsaan kieli sopii hyvin esimerkiksi mausteisiin riisiruokiin. Kieli pestään ja sitten keitetään, jonka jälkeen pintakerros kuoritaan pois. Sen jälkeen kielet paloitellaan sopivan kokoisiksi paloiksi ja paistetaan. Palat voi myös pyöritellä leivänmurukuorrutteessa ennen paistamista! 

Ainekset:

  • ~1kg Vallan Maukas porsaan kieltä

  • 1 kesäkurpitsa

  • 1 porkkana

  • 4 rkl fermentoitua ketsuppia tai vastaavaa

  • 4 valkosipulin kynttä

  • Kuivattua maitohorsmaa tai muuta mieleistä yrttiä

  • Chiliä

  • Mustapippuria

  • Laatusuolaa

  • 4,5dl riisiä (raakamitta)

  • 1rkl Vallan Maukas Mangalitzan laardia

  • 4 dl vettä

  • 1rkl perunajauhoja suurustamiseen

  • 0,5dl hapanleipämuruja

Esivalmistelu:

  • Omenaviinietikka

  • Suola

Esivalmistelu

Sivele porsaanlihatuotteet kauttaaltaan edellisenä päivänä omenaviinietikalla ja suolalla. Siirrä lihat suljetuissa astioissa kylmään. 

Esikäsittele riisi liottamalla yön ylitse kylmässä vedessä.

Leivänmurukuorrutteeksi käy esim. kuivatut/hienonnetut hapanjuurileivän palat.

Valmistusohje

  1. Pese kielet kylmän veden alla.

  2. Keitä kieliä n. 90 min. Kielet voi pilkkoa pariin osaan keittoajan lyhentämiseksi.

  3. Kaada vesi pois & anna lihan hetki jäähtyä käsittelyn helpottamiseksi.

  4. Huuhtele riisi huolellisesti & keitä riisilaadun vaatimalla tavalla.

  5. Kuori kielistä pintakerros. Käytä apuna tarvittaessa veistä. Leikkaa kielet sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Pyörittele palat leipämuruissa.

  6. Paista paloja uunissa 200°C, n. 15min.

  7. Pilko kasvikset, chili ja valkosipuli.

  8. Lisää pannulle laardi & kypsennä kasviksia hetki.

  9. Lisää mausteet & fermentoitu ketsuppi. Kypsennä hetki.

  10. Lisää vesi pannulle, kuumenna.

  11. Lisää perunajauhot tai muu suuruste sen vaatimalla tavalla. 

  12. Annostele lautaselle riisi, kastike ja viimeiseksi pinnalta rapeaksi paistuneet kielen palat.

Resepti: Mikael Pihlajamaa & Mira Vihervaara

Kuvat: Mikael Pihlajamaa & Mira Vihervaara

Instagram

Youtube 

Chiliporsaankielet