Mangalitzan kassler uunissa

Mangalitzan kassler

Mangalitzan kassler uunissa

Mangalitzan arvostetuimman ruhonosan, kasslerin valmistaa helposti uunissa tai grillissä. Parhaimmillaan matalalla lämmöllä valmistettuna, mausteina ainoastaan suolaa ja pippuria, jolloin lihan maku pääsee oikeuksiinsa!

Mangalitzan kassler sisältää runsaasti hyvänlaatuista lihassyiden väliin marmoroitunutta rasvaa. Rasva on erittäin pehmeää ja sulaa suussa antaen samalla lihalle erinomaisen maun.

Mangalitzan kassler sopii myös pulled porkin valmistukseen!

Mangalitzan kassler

Ainesosat

  • 1kg mangalitzan kassler
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Ota kassler noin tuntia ennen kypsennystä huoneenlämpöön.
  2. Kostuta kasslerin pinta kevyesti oliiviöljyllä, mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Työnnä lämpömittari paksuimpaan kohtaan kassleria. Laita kassler uunivuokaan ja peitä foliolla.
  4. Laita 120 asteiseen uuniin.
  5. Sisälämmön ollessa n. 76 astetta (n. 3h) ota kassler pois uunista ja ota folio pois. 
  6. Nosta uunin lämpö 150 asteeseen ja laita kassler vielä puoleksi tunniksi uuniin ilman foliota, jotta se saa kauniin pinnan ja sisälämpö nousee 85 asteeseen.
  7. Ota pois uunista anna vetäytyä, leikkaa siivuiksi ja tarjoile mieleisen kastikkeen kera.  
Mangalitzan kassler
Mangalitzan kassler
Mangalitzan kassler
Mangalitza maksalaatikko
Reseptit

Mangalitza maksalaatikko

Mangalitza-possun maksasta valmistettu perinteitä hivelevä maksalaatikko takaa maistuvuuden ja on helposti jauhettavissa itse lihamyllyllä.

Lue lisää »