Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine mangalitzan palvikinkusta

Klassinen ranskalainen kinkku-juustopiiras Vallan Maukkaasta mangalitzan palvikinkusta valmistettuna, sopii erinomaisesti kahvipöytään!

Ainekset:

Pohja

  • Kinuskikissan muumiopiirakkapohja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 150 g pehmeää voita
  • Vajaa 1/2 dl kylmää vettä

Täyte:

  • 3 kevätsipulia varsineen
  • 300 g Mangalizan palvikinkkua
  • 2 dl ruokakermaa
  • 150 g ranskankermaa
  • 3 munaa
  • 200 g emmentaalijuustoraastetta
  • ½ tl mustapippuria
  • Lisää vielä valmiin piirakan päälle tuoretta timjamia 

Valmistusohje

Pohja

  1. Sekoita pohjan ainekset eli jauhot, pehmeä voi ja lisää lopuksi vesi.
  2. Levitä taikina n. 27cm levyiseen piirakkavuokaan.
  3. Esipaista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Täyte

  1. Pilko täytteet pieniksi ja sekoita keskenään kulhossa.
  2. Kaada vuokaan ja jatka paistamista kunnes piirakka on saanut kauniin värin pintaansa.
  3. Lisää valmiin piirakan päälle tuoretta timjamia.

Resepti & kuvat: Minna Henriksson

Quiche Lorraine
Grillatut Baby Back ribsit
Reseptit

Grillatut Baby Back ribsit

Porsaan baby back ribsit valmistuvat grillissä nopeasti. Mehukkaan ja maukkaan lopputuloksen takaamiseksi ribsit sivellään edeltävänä päivänä omenaviinietikalla ja suolalla.

Lue lisää »