Wiener schnitzel

wiener schnitzel

Wiener schnitzel, rapea porsaanleike perinteisin lisukkein

Rapea porsaanleike Vallan Maukkaan ulkofileestä ja perunamuusia. Tällä Kurosen Pasin tekemällä ohjeella onnistut helposti itse!

Ainesosat:

Wiener schnitzel

Perunamuusi

  • 500 g jauhoista perunaa
  • suolaa
  • 60 g voita
  • 1 dl maitoa tai kermaa
  • 2 tl suolaa

Koristeeksi

  • 1 sitruuna
  • 1 prk anjovisfileitä
  • kapriksia

Valmistusohje

Liha

  1. Puhdista filee kalvoista ja suuremmista rasvoista.
  2. Leikkaa lihasta n. 120 g siivuja ja hakkaa lihanuijalla ohuiksi leikkeiksi.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Laita vehnäjauhot ja pankojauhot omiin kulhoihinsa tai lautasille.
  5. Tee leikkeille tuplaleivitys. Jauhota leikkeet ensin kauttaaltaan vehnäjauhossa, kasta sitten kananmunaan ja painele lopuksi pankojauhot leikkeen pintaan niin, että leikkeet ovat kauttaaltaan jauhoissa.
  6. Kuumenna pannu hieman keskilämpöä kuumemmalla lämmöllä. Laita pannulle sama määrä voita ja rypsiöljyä ja anna rasvan sulaa.
  7. Paista leikkeitä pannulla, kunnes ne ovat kypsiä ja pinnaltaan rapeita.

Perunamuusi

  1. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolatussa vedessä.
  2. Ota perunoiden keitinvettä desin verran talteen ja kaada loput pois.
  3. Yhdistä maito, kerma ja voi ja lämmitä.
  4. Murskaa perunat survimella ja aloita vatkaamaan perunamassaa sähkövatkaimella.
  5. Lisää joukkoon maito/kerma-voiseosta koko ajan vatkaten, kunnes muusi on tasaista ja
    kuohkeaa.

Koristeet

  1. Leikkaa sitruunasta siivuja ja kääri anjovisfilee rullaksi niiden keskelle. Lusikoi anjovisrullan
    päälle hieman kapriksia.
  2. Aseta koriste leikkeen päälle.

Resepti: Pasi Kuronen

Kuvat: Pasi Kuronen

Porsaanleike
Wiener schnitzel