
Savustettu Mangalitza kinkku & Tomaatti-chilihillo
Savustettu Mangalitza kinkku ja Tomaatti-chilihillo savustetuista tomaateista.
Mangalitza maksalaatikko
Mangalitza-possun maksasta valmistettu perinteitä hivelevä maksalaatikko takaa maistuvuuden ja on helposti jauhettavissa itse lihamyllyllä. Jos sellaista ei satu omassa keittiössä olemaan, niin voi käyttää valmiiksi jauhettua maksaa.
Maksalaatikon kanssa sopii hyvin itsetehty puolukkasurvos kotimaisista puolukoista ja ripauksesta luomu sokeria. Survoksen valmistaa nopeasti laatikon ollessa uunissa ja sokerin määrää voi säätää, jotta survos on omaan makuun sopivaa.
Ainekset:
6dl luomu riisiä
2 sipulia
50g laardia/naudan rasvaa/voita
1kg Mangalitza-possun maksaa
3 tl inkivääriä
3/4 tl valkopippuria
1 tl meiramia
2 rkl laadukasta suolaa
(3 rkl hunajaa/vaahtera-/kookossiirappia)
2 luomu kananmunaa
6 dl (tila)maitoa
Puolukkasurvos:
Valmistusohje
Esivalmistelu
Valmistus
Savustettu Mangalitza kinkku ja Tomaatti-chilihillo savustetuista tomaateista.
St Louis ribsit savustimessa 3-2-1 menetelmällä. Savustettu Jack Daniels whiskey savussa omena mehulla kostutettuna.
Keittiömestari Kristian Karnell kävi viime vuonna Vallan Maukkaalla tutustumis käynnillä ja samalla grillaamassa herkkuja. Mangalitzan maksaa ja ilmakuivattua kinkkua, siitakesieniä ja mustaa valkosipulia.
Tuoretta lihaa, suoraan maatilalta
Vallilantie 98
23200 Vinkkilä
Verkkokaupan yhteydenotot: