
Mangalitzan kassler uunissa
Mangalitzan arvostetuimman ruhonosan, kasslerin valmistus uunissa. Mausteena ainoastaan suolaa ja pippuria, jolloin taivaallinen maku pääsee oikeuksiinsa!
Vallattomat makkarat
Makkarat ovat sensaatiomainen makuelämys itse tehtynä! Sekaan voi laittaa mitä mieleen tulee ja mitä kaapista löytyy. Tähän settiin pääsi Vallan Maukkaan porsaan jauhelihaa, sydäntä ja munuaisia.
Makkaralle ominainen rasvaisuus säädettiin Vallan Maukkaan Mangalitzan laardilla. Hyvä rasvaisuus takaa makkaroiden mehevyyden!
Ainekset:
3,5kg lihatuotteita (1,5 kg porsaan jauhelihaa, 1,5 kg sydäntä, 500 g munuaisia)
500g Mangalitzan laardia
Sian suolta
3 rkl laadukasta suolaa
1 rkl mustapippuria
1 tl kuminaa
1 rkl kuivattua maitohorsmaa
1 tl kuivattuja voikukanlehtiä
Chiliä
Esivalmistelu:
Esivalmistelu
Sivele porsaanlihatuotteet kauttaaltaan edellisenä päivänä omenaviinietikalla ja suolalla. Siirrä lihat suljetuissa astioissa kylmään.
Munuaiset liotetaan hyvin kylmässä vedessä, kunnes tuoksu on hapokkaan raikas.
Sian suoli liotetaan kylmässä vedessä tunti ennen valmistusta ylimääräisen suolan poistamiseksi. Suolen tulee olla kostea pursotusvaiheessa, jottei se hajoa.
Valmistusohje
Mangalitzan arvostetuimman ruhonosan, kasslerin valmistus uunissa. Mausteena ainoastaan suolaa ja pippuria, jolloin taivaallinen maku pääsee oikeuksiinsa!
St Louis ribsit savustimessa 3-2-1 menetelmällä. Savustettu Jack Daniels whiskey savussa omena mehulla kostutettuna.
Quiche Lorraine mangalitzan palvikinkusta. Ranskalainen kinkku-juusto piirakka sopii kahvipöytään erinomaisesti.
Tuoretta lihaa, suoraan maatilalta
Vallilantie 98
23200 Vinkkilä
Verkkokaupan yhteydenotot: