Grillatut Baby Back ribsit

Grillatut Baby Back ribsit

Grillatut Baby Back ribsit

Porsaan baby back ribsit valmistuvat grillissä nopeasti. Mehukkaan ja maukkaan lopputuloksen takaamiseksi ribsit sivellään edeltävänä päivänä omenaviinietikalla ja suolalla.

Varsinaisena valmistuspäivänä ribsit keitetään ja maustetaan itse tehdyllä tuoreella mausteseoksella ennen grillaamista. Itse maustettuna makuun saa helposti vaihtelua fiiliksen mukaan ja maistuvuus on luvattu!

Ainekset:

Mausteseos

  • 1 dl (fermentoitua) ketsuppia
  • 1 rkl (fermentoitua) sinappia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • Chiliä
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Valmistusohje

Esivalmistelu

  1. Ribsit leikataan edeltävänä päivänä pienemmiksi paloiksi.
  2. Leikatut palat sivellään omenaviinietikalla ja suolalla.
  3. Ribsit pidetään suljetussa astiassa ja kylmässä vuorokauden ajan ennen kypsentämistä. ohjeesta. 

Valmistus

  1. Keitä ribsejä noin tunnin ajan kattilassa.
  2. Anna ribsien hetki jäähtyä käsittelyn helpottamiseksi. 
  3. Valmista mausteseos yhdistämällä pilkottu chili ja valkosipuli, ketsuppi, sinappi, suola ja mustapippuri.
  4. Levitä seos ribsien pinnalle molemmin puolin.
  5. Grillaa halutun lopputuloksen saavuttamiseksi 5-10 min per puoli. Kypsennysaika riippuu ribsien koosta.

 

Ribsien lisukkeeksi sopii esim. villiyrttiranskalaiset, joiden ohje löytyy kasslerpihvien ohjeesta. 

Resepti: Mikael Pihlajamaa & Mira Vihervaara

Kuvat: Mikael Pihlajamaa & Mira Vihervaara

Instagram

Youtube 

 

Grillatut Baby Back ribsit
Grillatut Baby Back ribsit
Grillatut Baby Back ribsit
Grillatut Baby Back ribsit
Reseptit

Grillatut Baby Back ribsit

Porsaan baby back ribsit valmistuvat grillissä nopeasti. Mehukkaan ja maukkaan lopputuloksen takaamiseksi ribsit sivellään edeltävänä päivänä omenaviinietikalla ja suolalla.

Lue lisää »