Possun brisket hampparit

Possun brisket hamppari

Possun brisket hampurilaiset

 

Ainekset:

brisket

Valmistusohje

Kurkkupickles

 1. Lämmitä kattilassa 50g sokeria, 100g viinietikkaa, 150g vettä niin kauan että sekoitus kiehahtaa ja että sokeri sulaa täysin.

 2. Leikkaa kurkut ohuiksi siivuiksi ja laita ne lasiseen suljettavaan astiaan

 3. Kaada kuuma liemi päälle, voit halutessasi lisätä mausteita (esim valkosipulin kynnen, kokonaisia pippureita, palan inkivääriä…)

 4. Picklesit on valmiita kun liemi on jäähtynyt.

Kurkkupickles

Chilimajoneesi

 1. Kaada haluttu määrä majoneesia kulhoon.

 2. Sekoita majoneesiin makusi mukaan srirachaa, paprikajauhetta, ja hienoksi pilkottua tuoretta chiliä.

Chilimajoneesi

Liha

 1. Tässä reseptissä jauhettiin Vallan Maukkaan possun briskettiä, joka on maukas ja sopivan rasvainen pala tarkoitukseen. Jos ei löydy lihamyllyä kotoota, Vallan Maukkaalla on kyllä myös hyviä jo valmiiksi jauhettuja tuotteita.

 2. Pro tip: voit halutessasi lisätä mangalitzan rasvaa jauhelihaan, jota saa purkkeina ostettua. Sillä varmistetaan ekstramaku ja se auttaa saavuttamaan täydellisen pinnan paistovaiheessa.

 3. Muodosta lihapullia noin 70-120 grammaa, riippuen siitä haluatko mieluummin ohuen ja rapean pihvin vai paksumman ja mehevämmän. Suosin tässä reseptissä kahta ohuempaa pihviä päällekkäin niin saa käytännössä kummankin vaihtoehdon edut.
 4. Laita pulla leivinpaperin väliin ja lyö ne pihveiksi, vaikka kattilan tai pienen pannun avulla.
Liha

Kokoaminen

 1. Paista pihvit tosi kuumalla pannulla, suolaa myös pihvit paiston yhteydessä.

 2. Käännä pihvi vain kerran, ja lisää siivuja Manchego juustoa käännön jälkeen. Laita pannun päälle kansi joka helpottaa juuston sulamista.

 3. Kun pihvi on paistettu, avaa briossisämpylä, voitele ne, ja laita samaan pannuun hetkeksi paahtumaan voipinta alaspäin sillä välin kun lihat vetäytyy.

 4. Kokoa hampurilainen siten, että majoneesia kumpaakin leipään, juustoisat pihvi(t) väliin, pihvien päälle 3 siivua kurkkupickleksiä.

Resepti ja kuvat: Alexis Poncin

Resepti video

Instagram

Mangalitza maksalaatikko
Reseptit

Mangalitza maksalaatikko

Mangalitza-possun maksasta valmistettu perinteitä hivelevä maksalaatikko takaa maistuvuuden ja on helposti jauhettavissa itse lihamyllyllä.

Lue lisää »