Vallan Maukas Uunilapa

Uunilapa

Vallan Maukas uunilapa

Possun lapa on monikäyttöinen ruhonosa, sen voi valmistaa uunissa kokonaisena tai jauhaa vaikkapa jauhelihaksi. Myös pulled pork onnistuu possun lavasta.

Vallan Maukas uunilapa valmistuu reilussa kolmessa tunnissa. Maustaa sen voi ihan täysin oman mielen mukaan. Alla oleva resepti on Vallan Maukkaan lihanleikkaajan käsialaa.

Ainekset:

  • 2 kg possun lapa (nahka päällä)
  • Sipulia
  • Valkosipulia
  • Maustepippuria
  • Laakerinlehtiä
  • Kasvisliemikuutio
  • Suolaa

Valmistusohje

  1. Ota huoneenlämpöön tuntia enne valmistusta
  2. Laita lapa vuokaan, johon mahtuu n. 1 litra vettä
  3. Kiehauta vesi ja sulata kasvisliemikuutiot joukkoon.
  4. Kaada vesi vuokaan.
  5. Leikkaa sipulit ja lisää vuokaan. Laita myös pippurit ja laakerinlehdet
  6. Laita uuniin 175 asteen keskilämmöllä ja anna kypsyä 2-3h
  7. Vinkki: Jos haluat lihasta enemmän revittävämpää eli pulled porkia, niin laita uunin lämmöksi 150 astetta ja anna kypsyä 3,5 – 4h.
  8. Tarjoile!

Resepti & kuvat: Vallan Maukkaan lihanleikkaaja Kalle

Uunilapa
uunilapa
uunilapa
Mangalitzan kassler
Reseptit

Mangalitzan kassler uunissa

Mangalitzan arvostetuimman ruhonosan, kasslerin valmistus uunissa. Mausteena ainoastaan suolaa ja pippuria, jolloin taivaallinen maku pääsee oikeuksiinsa!

Lue lisää »