Vallan Maukas Uunilapa

Uunilapa

Vallan Maukas uunilapa

Possun lapa on monikäyttöinen ruhonosa, sen voi valmistaa uunissa kokonaisena tai jauhaa vaikkapa jauhelihaksi. Myös pulled pork onnistuu possun lavasta.

Vallan Maukas uunilapa valmistuu reilussa kolmessa tunnissa. Maustaa sen voi ihan täysin oman mielen mukaan. Alla oleva resepti on Vallan Maukkaan lihanleikkaajan käsialaa.

Ainekset:

  • 2 kg possun lapa (nahka päällä)
  • Sipulia
  • Valkosipulia
  • Maustepippuria
  • Laakerinlehtiä
  • Kasvisliemikuutio
  • Suolaa

Valmistusohje

  1. Ota huoneenlämpöön tuntia enne valmistusta
  2. Laita lapa vuokaan, johon mahtuu n. 1 litra vettä
  3. Kiehauta vesi ja sulata kasvisliemikuutiot joukkoon.
  4. Kaada vesi vuokaan.
  5. Leikkaa sipulit ja lisää vuokaan. Laita myös pippurit ja laakerinlehdet
  6. Laita uuniin 175 asteen keskilämmöllä ja anna kypsyä 2-3h
  7. Vinkki: Jos haluat lihasta enemmän revittävämpää eli pulled porkia, niin laita uunin lämmöksi 150 astetta ja anna kypsyä 3,5 – 4h.
  8. Tarjoile!

Resepti & kuvat: Vallan Maukkaan lihanleikkaaja Kalle

Uunilapa
uunilapa
uunilapa
Chiliporsaankielet
Reseptit

Chiliporsaankielet

Porsaan kieli sopii hyvin esimerkiksi mausteisiin riisiruokiin. Kieli pestään ja sitten keitetään, jonka jälkeen pintakerros kuoritaan pois. Sen jälkeen kielet paloitellaan sopivan kokoisiksi paloiksi ja paistetaan. Palat voi myös pyöritellä leivänmurukuorrutteessa ennen paistamista!

Lue lisää »
Quiche Lorraine
Reseptit

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine mangalitzan palvikinkusta. Ranskalainen kinkku-juusto piirakka sopii kahvipöytään erinomaisesti.

Lue lisää »