Vallan Maukas Pulled pork & Coleslaw

Pulled pork

Vallan Maukas pulled pork & coleslaw

Vallan Maukkaan suosikki pulled pork resepti on yrityksen alkuajoista asti kulkenut mukana, tosin näitä nykyään harvinaisia (ehkä jopa arvokkaita) kangaskasseja ei löydy enää kovin monelta. Onneksi reseptit on nykyään helppo tallentaa sähköisessä muodossa.

Pulled porkin/nyhtöpossun kaveriksi maistuu tietysti coleslaw salaatti. Tässä Kari ”Kape” Aihisen helppo resepti coleslawin tekemiseen itse.

Pulled pork

Ainekset

Pulled pork

Coleslaw

 • 1 keskikokoinen kaali
 • 2 porkkanaa
 • 1½ dl majoneesia
 • 1 dl ranskankermaa
 • 2 tl omenaviinietikkaa
 • 1 rkl Dijon-sinappia
 • 1 tl sokeria
 • ¼ tl suolaa
Kassler

Valmistusohje

Pulled pork

 1. Ota kassler huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsennystä. Hiero pintaan reilusti rub maustetta ja kostuta pinta omenamehulla.
 2. Laita uuni lämpenemään 90-100 asteeseen ja työnnä lämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Heitä kannelliseen vuokaan.
 3. Kassler on revittävää kun sen sisälämpö on noin. 85-88 astetta. Kypsennysaika 2kg kasslerille on noin 10h. Sisälämmön ollessa tarpeeksi ota kassler pois uunista ja anna vetäytyä vielä noin tunnin ajan. Revi käyttäen apuna esim. kahta haarukkaa. Laita vuokaan BBQ kastiketta ja sekoita.

 

Vinkki: Kasslerin voi myös savustaa. Savustus onnistuu myös uunissa, tarvitset vain savustuspussin, jossa on savustuslastut valmiina.

Pulled pork
Pulled pork
Pulled pork

Coleslaw

 1. Kuori kaalista pari ulointa kerrosta. Halkaise kaali, leikkaa kanta pois ja suikaloi se mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Voit myös nopeuttaa hommaa leikkaamalla paloiksi ja heittämällä tehosekoittimeen. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kauli kaalia pyyhkeen sisällä jotta kaali notkeentuu ja sen rakenne pehmenee.
 2. Sekoita majoneesi, ranskankerma, omenaviinietikka, sinappi, sokeri ja suola. Kastikkeen kuuluu olla voimakkaan makuinen, makea ja hapokas, sillä kaali ja porkkana imevät itseensä paljon makua!
 3. Nosta kaalisuikaleet ja porkkanaraaste isoon kulhoon, kaada päälle kastike ja sekoita hyvin. Peitä kulho tuorekelmulla tai kannella ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli.
Coleslaw
Coleslaw
Coleslaw
Vallattomat Makkarat
Reseptit

Vallattomat makkarat

Makkarat ovat sensaatiomainen makuelämys itse tehtynä! Sekaan voi laittaa mitä mieleen tulee ja mitä kaapista löytyy. Tähän settiin pääsi Vallan Maukkaan porsaan jauhelihaa, sydäntä ja munuaisia.

Lue lisää »