Mangalitzan maksaa, ilmakuivattua mangalitzan kinkkua, siitakesieniä ja mustaa valkosipulia

Keittiömestari Kristian Karnell kävi viime vuonna Vallan Maukkaalla tutustumis käynnillä ja samalla grillaamassa herkkuja. Mangalitzan maksaa ja ilmakuivattua kinkkua, siitakesieniä ja mustaa valkosipulia.

Ainekset:

  • Mangalitzan maksaa
  • Mangalitzan ilmakuivattua kinkkua
  • Siitakesieniä
  • 2 kpl mustia valkosipulin kynsiä
  • Timjamia
  • Soijaa
  • Öljyä

Valmistusohje:

  1. Hienonna timjami
  2. Viipaloi kaksi mustan valkosipulin kynttä
  3. Leikkaa mangalitzan maksasta pari senttiä paksuja siivuja ja mausta suolalla
  4. Paista siitakesieniä öljyssä hetki ja lisää 2 rkl soijaa sienten päälle
  5. Lisää joukkoon timjami ja musta valkosipuli ja paista vielä hetki
  6. Paista samalla pannulla maksasiivut, n. minuutti per puoli
  7. Mausta suolalla molemmin puolin
  8. Kääri paistetut maksaviipaleet ilmakuivattuun mangalitzan kinkkuun
  9. Nauti!

Resepti: Kristian Karnell

Video ja kuvat: Pasi Kuronen

Mangalitzan maksaa
Mangalitza maksalaatikko
Reseptit

Mangalitza maksalaatikko

Mangalitza-possun maksasta valmistettu perinteitä hivelevä maksalaatikko takaa maistuvuuden ja on helposti jauhettavissa itse lihamyllyllä.

Lue lisää »
Mangalitzan kassler
Reseptit

Mangalitzan kassler uunissa

Mangalitzan arvostetuimman ruhonosan, kasslerin valmistus uunissa. Mausteena ainoastaan suolaa ja pippuria, jolloin taivaallinen maku pääsee oikeuksiinsa!

Lue lisää »
Vallattomat Makkarat
Reseptit

Vallattomat makkarat

Makkarat ovat sensaatiomainen makuelämys itse tehtynä! Sekaan voi laittaa mitä mieleen tulee ja mitä kaapista löytyy. Tähän settiin pääsi Vallan Maukkaan porsaan jauhelihaa, sydäntä ja munuaisia.

Lue lisää »