Mangalitzan maksaa, ilmakuivattua mangalitzan kinkkua, siitakesieniä ja mustaa valkosipulia

Keittiömestari Kristian Karnell kävi viime vuonna Vallan Maukkaalla tutustumis käynnillä ja samalla grillaamassa herkkuja. Mangalitzan maksaa ja ilmakuivattua kinkkua, siitakesieniä ja mustaa valkosipulia.

Ainekset:

  • Mangalitzan maksaa
  • Mangalitzan ilmakuivattua kinkkua
  • Siitakesieniä
  • 2 kpl mustia valkosipulin kynsiä
  • Timjamia
  • Soijaa
  • Öljyä

Valmistusohje:

  1. Hienonna timjami
  2. Viipaloi kaksi mustan valkosipulin kynttä
  3. Leikkaa mangalitzan maksasta pari senttiä paksuja siivuja ja mausta suolalla
  4. Paista siitakesieniä öljyssä hetki ja lisää 2 rkl soijaa sienten päälle
  5. Lisää joukkoon timjami ja musta valkosipuli ja paista vielä hetki
  6. Paista samalla pannulla maksasiivut, n. minuutti per puoli
  7. Mausta suolalla molemmin puolin
  8. Kääri paistetut maksaviipaleet ilmakuivattuun mangalitzan kinkkuun
  9. Nauti!

Resepti: Kristian Karnell

Video ja kuvat: Pasi Kuronen

Mangalitzan maksaa
Chiliporsaankielet
Reseptit

Chiliporsaankielet

Porsaan kieli sopii hyvin esimerkiksi mausteisiin riisiruokiin. Kieli pestään ja sitten keitetään, jonka jälkeen pintakerros kuoritaan pois. Sen jälkeen kielet paloitellaan sopivan kokoisiksi paloiksi ja paistetaan. Palat voi myös pyöritellä leivänmurukuorrutteessa ennen paistamista!

Lue lisää »