Vallan Maukkaat Kasslerpihvit

Vallan Maukkaat kasslerpihvit

Vallan Maukkaat kasslerpihvit

Maustamattomat Vallan Maukkaan kasslerpihvit ovat helpot esimaustaa edellispäivänä omenaviinietikalla ja itsekootulla grillimausteseoksella. 

Yksinkertaisuus maustamisessa antaa tilaa jokaisen ainesosan maukkaalle ominaismaulle, grillauksen viimeistellessä kokonaisuuden. Sopiva grillausaika puolestaan takaa vallattoman mehevän suutuntuman. 

Tämän reseptin kasslerpihvit saivat kylkeensä villiyrttimaustetut ranskalaiset ja itse fermentoidun ketsupin sekä sinapin.

Ainekset:

  • 6 maustamatonta kasslerpihviä

  • Omenaviinietikkaa 

  • Grillimaustetta (suola, paprika, cayennepippuri, mustapippuri, valkosipuli, chili)

  • 7 perunaa

  • 2 rkl Mangalitza-possun laardia

  • Villiyrttisuolaa

  • Fermentoitua ketsuppia & sinappia

Valmistusohje

Esivalmistelu

  1. Villiyrtit kerätään, huuhdellaan ja kuivataan edeltävästi sekä sekoitetaan morttelissa laadukkaan suolan kanssa. Tässä reseptissä yrttisuolaa rikastuttivat voikukan ja siankärsämön lehdet. Hyvä suhde oman yrttisuolan koostamisessa on 2/3 laadukasta suolaa ja 1/3 kuivattuja yrttejä.
  2. Kasslerpihvit esimaustetaan edellisenä iltana omenaviinietikalla sivellellen, jonka jälkeen jokaiseen pihviin hierotaan (itse sekoitettua) grillimausteseosta.
  3. Perunat pilkotaan ranskalaisiksi perunoiksi ja liotetaan viileässä vedessä jääkaapissa 12h koostumuksen parantamiseksi. Liotuksen jälkeen perunat kuivataan puuvillaliinalla.

Valmistus

  1. Lämmitä laardi juoksevaksi ja kaada perunoiden sekaan. Sekoita käsin.
  2. Kypsennä ranskalaiset uunissa 200°C, n. 20min.
  3. Grillaa pihvit itsellesi mieleisellä tavalla. Nämä pihvit grillaantuivat noin 10 min per puoli siten, että pihvit jäivät vielä meheviksi.
  4. Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kera! 

Resepti: Mikael Pihlajamaa & Mira Vihervaara

Kuvat: Mikael Pihlajamaa & Mira Vihervaara

Instagram

Youtube 

 

Kasslerpihvit
Kasslerpihvit
Mangalitzan kassler
Reseptit

Mangalitzan kassler uunissa

Mangalitzan arvostetuimman ruhonosan, kasslerin valmistus uunissa. Mausteena ainoastaan suolaa ja pippuria, jolloin taivaallinen maku pääsee oikeuksiinsa!

Lue lisää »
Chiliporsaankielet
Reseptit

Chiliporsaankielet

Porsaan kieli sopii hyvin esimerkiksi mausteisiin riisiruokiin. Kieli pestään ja sitten keitetään, jonka jälkeen pintakerros kuoritaan pois. Sen jälkeen kielet paloitellaan sopivan kokoisiksi paloiksi ja paistetaan. Palat voi myös pyöritellä leivänmurukuorrutteessa ennen paistamista!

Lue lisää »
Possun brisket hamppari
Reseptit

Possun brisket hampparit

Possun brisket hampurilaiset   Ainekset: 4 briossisämpylää, kaupasta tai itsetehdyt 600g Vallan Maukas possun brisket 2 rkl Vallan Maukas mangalitzan laardia 1/4 osa kurkkua 50g

Lue lisää »