Possun sisäfilee grillivartaat

Sisäfilee grillivartaat

Vallan Maukkaat possun sisäfilee grillivartaat soija-hunaja marinadilla.

Nopeasti valmistuvat grillivartaat on helppo valmistaa possun sisäfileestä. Marinadina perinteinen soija tyyppinen marinadi ja grillivartaisiin sopii lukematon määrä erilaisia raaka-aineita.

Vinkki: Voit käyttää pyöreiden puisten varrastikkujen sijaan laattamallisia tikkuja jolloin vartaassa olevat palat eivät pääse niin helposti pyörimään. Kääntelyä grillissä helpottaa myös varrasteline, jolla grillattavat eivät pääse palamaan kiinni grilliritilään.

Ainekset:

Liha ja marinadi

  • 2kpl possun sisäfilee
  • 4 rkl hunajaa.
  • 2 rkl soijaa.
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sinappia.
  • 1 tl suolaa.
  • chiliä maun mukaan
  • tuoreita yrttejä

Vartaat

  • Grillijuustoa
  • Tomaatteja
  • Kesäkurpitsaa
  • Suolaa
  • Pippuria

Valmistusohje

Marinointi

  1. Tee marinointi grillausta edeltävänä päivänä. Aloita poistamalla sisäfileestä ylimääräiset rasvat pois. 
  2. Leikkaa sisäfile n. 4 cm paksuiksi siivuiksi.
  3. Sekoita hunaja, soija, oliiviöljy ja sinappi kipossa ja lisää suola, chili ja tuoreet yrtit.
  4. Lisää joukkoon sisäfileen palat ja sekoita. Laita kannelliseen kippoon tai peitä kelmulla. Anna olla yön yli jääkaapissa. 
Possun sisäfilee

Grillivartaat

  1. Laita puiset varrastikut veteen likoamaan.
  2. Leikkaa grillijuusto, kesäkurpitsa ja tomaatit siivuiksi. Älä tee liian ohuita siivuja.
  3. Pujota leikatut grillijuuston, tomaatin ja kesäkurpitsan siivut sekä sisäfileen siivut grillivartaaseen ja mausta vielä suolalla ja pippurilla.
  4. Grillaa vartaat kypsiksi
  5. Tarjoile!
Sisäfilee grillivartaat
Sisäfilee grillivartaat
Sisäfilee grillivartaat