St Louis ribsit savustimessa

St Louis ribs

Ribsien valmistus

Ribsien valmistukseen löytyy monia erilaisia valmistusohjeita erilaisille lopputuloksille. Osa pitää esikeittämisestä. Toiset tykkää valmistaa ribsit grillissä ja toiset savustimessa. Myös ribsien valinta ja haluttu lopputulos vaikuttaa valmistustavan valintaan. Luonnollisesti Baby Back ribsien valmistusaika on lyhyempi kuin taas St Louis ribsien.

Yksi hyvä mittari kypsille ribsille on, että kun luut näkyvät reilu 1cm päistään, on ribsit tarpeeksi kypsiä.

Myös mehun (tai muun nesteen) käytöllä on merkitystä, mitä enemmän sitä laittaa sitä todennäköisemmin lihat tippuvat luista. Sopiva määrä tekee lihasta mureaa!

Tässä meidän yksi suosikkiohjeista takuu varmasti mureiden ribsien valmistukseen!

St Louis ribs savustimessa 3-2-1 menetelmällä

Ainekset

Valmistusohje:

  1. Poista ribsien kalvo, levitä molemmille puolille pintaan ohut kerros Dijon sinappia ja päälle RUB-maustetta.
  2. Kääri Elmukelmuun tai laita kannelliseen rasiaan yöksi jääkaappiin.
  3. Lämmitä savustin n. 110 asteeseen. Muista savustuslastut (itse käytettiin Jack Daniels viski savustuslastuja). Laita ribsit savustimeen n. kolmeksi tunniksi.
  4. Kolmen tunnin jälkeen, ota ribsit pois ja kostuta molemmin puolin omenamehulla. Mitä enemmän laitat omenamehua, sitä mureampaa lihasta tulee. Liha myös tippuu luista, kun omenamehua laitetaan reilummin, tai pikemminkin luut irtoaa lihasta niistä nostaessa.
  5. Kääri ribsit folioon ja laita savustimeen kahdeksi tunniksi. 
  6. Kahden tunnin jälkeen nosta savustimen lämpötilaa hieman korkeammaksi, n. 140 asteeseen.
  7. Ota ribsit pois foliosta ja valele pintaan BBQ-kastiketta ja laita vielä savustimeen tunnin ajaksi.
  8. Nauti lopputuloksesta!
St Louis ribs
Ribsit savustimeen ja luukku kiinni
St Louis ribs
3h jälkeen kostutus omenamehulla
St Louis ribs
Folioon käärittynä 2h ajaksi savustimeen
Vallattomat Makkarat
Reseptit

Vallattomat makkarat

Makkarat ovat sensaatiomainen makuelämys itse tehtynä! Sekaan voi laittaa mitä mieleen tulee ja mitä kaapista löytyy. Tähän settiin pääsi Vallan Maukkaan porsaan jauhelihaa, sydäntä ja munuaisia.

Lue lisää »