Flank steak grillissä

Possun flank steak

Possun flank steak grillissä

Flank steak on erittäin vähärasvainen liha ja sen kypsennyksessä pitää olla tarkkana, ettei lihasta tule kuivaa.

Marinoimalla flank steak pihvit voi ehkäistä myös lihan kuivumista.

Seuraavalla ohjeella onnistut valmistamaan flank steak pihvit grillissä! Ohjeen pihvit valmistettiin Big Green Egg kamado grillillä, ritilä suoraan hiilien päällä.

Mangalitzan flank steakit onnistuvat samalla ohjeella, ihan hiukan pidemmällä valmistusajalla.

Ainekset:

Valmistus:

  1. Levitä RUB-mausteseos flank steak pihvien pintaan hyvissä ajoin.
  2. Sivele pihvien pintaan oliiviöljyä molemmin puolin.
  3. Nosta grillin lämpötila n. 225 asteeseen.
  4. Laita pihvit grilliin, luukku kiinni. Käännä noin 5min päästä. 
  5. Anna olla vielä toiset 5 minuuttia.
  6. Tarjoile hyvän salaatin ja uusien perunoiden kanssa!