Täytetty porsaanfilee, parsa-perunamuusia ja pinaattivoita

Täytetty porsaanfilee

Cheddarilla ja pekonilla täytetty porsaanfilee, parsa-perunamuusia ja pinaattivoita

Ainesosat

Täytetty porsaanfilee

  • 0,6kg Vallan Maukkaan possun ulkofile
  • 100g laadukasta kotimaista cheddaria, esim. Jukolan Cheddar
  • 170g pekonia
  • Suolaa
  • Pippuria

Parsa-perunamuusi

  • 500g jauhoista perunaa
  • suolaa
  • 60g voita
  • 1dl maitoa tai kermaa
  • 1 pnt vihreää parsaa
  • öljyä paistamiseen

Pinaattivoi

  • 100g voita
  • 1 pss (80g) Piltin babypinaattia

Valmistusohje

Pinaattivoi

  1. Pehmennä voi
  2. Lisää voin joukkoon pinaatti ja soseuta sauvasekoittimella
  3. Muotoile pötköksi leivinpaperin avulla
  4. Anna kovettua jääkaapissa

Parsa-perunamuusi

  1. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolatussa vedessä
  2. Leikkaa parsoista muutama sentti tyvestä pois. Mikäli parsat ovat paksuja, kuori ne. Ohuita parsoja ei kannata kuoria.
  3. Keitä paksuja parsoja 2-3 minuuttia ja leikkaa paloiksi. Ohuita ei tarvitse keittää
  4. Paista parsoja pannulla öljyssä, kunnes ne saavat kauniin paistopinnan
  5. Ota perunoiden keitinvettä desin verran talteen ja kaada loput pois
  6. Yhdistä maito tai kerma ja voi ja lämmitä
  7. Murskaa perunat survimella ja aloita vatkaamaan perusmassaa sähkövatkaimella
  8. Lisää joukkoon maito/kerma-voiseosta koko ajan vatkaten, kunnes muusi on tasaista ja kuohkeaa
  9. Lisää joukkoon parsat ja sekoita

Täytetty filee

  1. Poista porsaan ulkofileestä kalvot ja isoimmat rasvat
  2. Leikkaa filee pitkittäin kahteen yhtä suureen osaan. Leikkaa palat pitkittäin ”auki” ja hakkaa lihanuijalla liha tasapaksuksi levyksi
  3. Mausta liha suolalla ja mustapippurilla
  4. Hienonna pekoni ja paista se rapeaksi. Valuta talouspaperin päällä
  5. Raasta cheddar lihan päälle ja levitä juuston päälle pekoni
  6. Kääri tiukalle rullalle ja sido paistinarulla
  7. Kypsennä 160 asteisessa uunissa n. 25 min, kunnes liha on juuri ja juuri kypsää
  8. Anna vetäytyä 10 min ennen leikkaamista

Resepti: Pasi Kuronen

Kuvat: Pasi Kuronen

Täytetty ulkofilee
Täytetty ulkofilee
Possun brisket hamppari
Reseptit

Possun brisket hampparit

Possun brisket hampurilaiset   Ainekset: 4 briossisämpylää, kaupasta tai itsetehdyt 600g Vallan Maukas possun brisket 2 rkl Vallan Maukas mangalitzan laardia 1/4 osa kurkkua 50g

Lue lisää »