
Mangalitza maksalaatikko
Mangalitza-possun maksasta valmistettu perinteitä hivelevä maksalaatikko takaa maistuvuuden ja on helposti jauhettavissa itse lihamyllyllä.
Vallattomat makkarat
Makkarat ovat sensaatiomainen makuelämys itse tehtynä! Sekaan voi laittaa mitä mieleen tulee ja mitä kaapista löytyy. Tähän settiin pääsi Vallan Maukkaan porsaan jauhelihaa, sydäntä ja munuaisia.
Makkaralle ominainen rasvaisuus säädettiin Vallan Maukkaan Mangalitzan laardilla. Hyvä rasvaisuus takaa makkaroiden mehevyyden!
Ainekset:
3,5kg lihatuotteita (1,5 kg porsaan jauhelihaa, 1,5 kg sydäntä, 500 g munuaisia)
500g Mangalitzan laardia
Sian suolta
3 rkl laadukasta suolaa
1 rkl mustapippuria
1 tl kuminaa
1 rkl kuivattua maitohorsmaa
1 tl kuivattuja voikukanlehtiä
Chiliä
Esivalmistelu:
Esivalmistelu
Sivele porsaanlihatuotteet kauttaaltaan edellisenä päivänä omenaviinietikalla ja suolalla. Siirrä lihat suljetuissa astioissa kylmään.
Munuaiset liotetaan hyvin kylmässä vedessä, kunnes tuoksu on hapokkaan raikas.
Sian suoli liotetaan kylmässä vedessä tunti ennen valmistusta ylimääräisen suolan poistamiseksi. Suolen tulee olla kostea pursotusvaiheessa, jottei se hajoa.
Valmistusohje
Mangalitza-possun maksasta valmistettu perinteitä hivelevä maksalaatikko takaa maistuvuuden ja on helposti jauhettavissa itse lihamyllyllä.
Quiche Lorraine mangalitzan palvikinkusta. Ranskalainen kinkku-juusto piirakka sopii kahvipöytään erinomaisesti.
Grillatut Vallan Maukkaat kasslerpihvit, villiyrttimaustetut ranskalaiset, itse fermentoidun ketsupin sekä sinapin kera.
Tuoretta lihaa, suoraan maatilalta
Vallilantie 98
23200 Vinkkilä
Verkkokaupan yhteydenotot: