Vallattomat makkarat

Vallattomat Makkarat

Vallattomat makkarat

Makkarat ovat sensaatiomainen makuelämys itse tehtynä! Sekaan voi laittaa mitä mieleen tulee ja mitä kaapista löytyy. Tähän settiin pääsi Vallan Maukkaan porsaan jauhelihaa, sydäntä ja munuaisia.

Makkaralle ominainen rasvaisuus säädettiin Vallan Maukkaan Mangalitzan laardilla. Hyvä rasvaisuus takaa makkaroiden mehevyyden!

Ainekset:

  • 3,5kg lihatuotteita (1,5 kg porsaan jauhelihaa, 1,5 kg sydäntä, 500 g munuaisia)

  • 500g Mangalitzan laardia

  • Sian suolta

  • 3 rkl laadukasta suolaa

  • 1 rkl mustapippuria

  • 1 tl kuminaa

  • 1 rkl kuivattua maitohorsmaa

  • 1 tl kuivattuja voikukanlehtiä

  • Chiliä

Esivalmistelu:

  • Omenaviinietikka
  • Suola

Esivalmistelu

Sivele porsaanlihatuotteet kauttaaltaan edellisenä päivänä omenaviinietikalla ja suolalla. Siirrä lihat suljetuissa astioissa kylmään. 

Munuaiset liotetaan hyvin kylmässä vedessä, kunnes tuoksu on hapokkaan raikas.

Sian suoli liotetaan kylmässä vedessä tunti ennen valmistusta ylimääräisen suolan poistamiseksi. Suolen tulee olla kostea pursotusvaiheessa, jottei se hajoa.

Valmistusohje

  1. Sekoita kaikki mausteet keskenään.
  2. Jauha tarvittavat kylmät lihatuotteet kahdesti lihamyllyllä.
  3. Sekoita kaikki lihatuotteet, mausteet ja rasva keskenään. Laardia voi pehmentää lämmittämällä sekoittamisen helpottamiseksi.
  4. Pujota reilu pätkä juuri liotettua suolta makkarasuppilolle.
  5. Pursota lihamyllyn läpi makkaramassaa suoleen.
  6. Suoli venyy ja liikkuu suppilolta sitä mukaan, kun massaa tulee koneesta ulos. Pursota rauhalliseen ja tasaiseen tahtiin, jottei suoli hajoa.
  7. Suolen loppuessa suppilolta katso, että saat siihen vielä loppusolmun.
  8. Kääntele käsin pitkästä makkarapötköstä mieleisen pituisia makkaroita kääntämällä käsillä eri suuntiin samanaikaisesti, jolloin käsien väliseen osuuteen syntyy kierre.
  9. Paista makkaroita uunissa reunallisessa vuoassa 180°C n. 30min.

Resepti: Mikael Pihlajamaa & Mira Vihervaara

Kuvat: Mikael Pihlajamaa & Mira Vihervaara

Instagram

Youtube 

Vallattomat makkarat
Mangalitzan kassler
Reseptit

Mangalitzan kassler uunissa

Mangalitzan arvostetuimman ruhonosan, kasslerin valmistus uunissa. Mausteena ainoastaan suolaa ja pippuria, jolloin taivaallinen maku pääsee oikeuksiinsa!

Lue lisää »
Chiliporsaankielet
Reseptit

Chiliporsaankielet

Porsaan kieli sopii hyvin esimerkiksi mausteisiin riisiruokiin. Kieli pestään ja sitten keitetään, jonka jälkeen pintakerros kuoritaan pois. Sen jälkeen kielet paloitellaan sopivan kokoisiksi paloiksi ja paistetaan. Palat voi myös pyöritellä leivänmurukuorrutteessa ennen paistamista!

Lue lisää »
Quiche Lorraine
Reseptit

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine mangalitzan palvikinkusta. Ranskalainen kinkku-juusto piirakka sopii kahvipöytään erinomaisesti.

Lue lisää »