Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine mangalitzan palvikinkusta

Klassinen ranskalainen kinkku-juustopiiras Vallan Maukkaasta mangalitzan palvikinkusta valmistettuna, sopii erinomaisesti kahvipöytään!

Ainekset:

Pohja

  • Kinuskikissan muumiopiirakkapohja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 150 g pehmeää voita
  • Vajaa 1/2 dl kylmää vettä

Täyte:

  • 3 kevätsipulia varsineen
  • 300 g Mangalizan palvikinkkua
  • 2 dl ruokakermaa
  • 150 g ranskankermaa
  • 3 munaa
  • 200 g emmentaalijuustoraastetta
  • ½ tl mustapippuria
  • Lisää vielä valmiin piirakan päälle tuoretta timjamia 

Valmistusohje

Pohja

  1. Sekoita pohjan ainekset eli jauhot, pehmeä voi ja lisää lopuksi vesi.
  2. Levitä taikina n. 27cm levyiseen piirakkavuokaan.
  3. Esipaista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Täyte

  1. Pilko täytteet pieniksi ja sekoita keskenään kulhossa.
  2. Kaada vuokaan ja jatka paistamista kunnes piirakka on saanut kauniin värin pintaansa.
  3. Lisää valmiin piirakan päälle tuoretta timjamia.

Resepti & kuvat: Minna Henriksson

Quiche Lorraine
Mangalitzan kassler
Reseptit

Mangalitzan kassler uunissa

Mangalitzan arvostetuimman ruhonosan, kasslerin valmistus uunissa. Mausteena ainoastaan suolaa ja pippuria, jolloin taivaallinen maku pääsee oikeuksiinsa!

Lue lisää »
Chiliporsaankielet
Reseptit

Chiliporsaankielet

Porsaan kieli sopii hyvin esimerkiksi mausteisiin riisiruokiin. Kieli pestään ja sitten keitetään, jonka jälkeen pintakerros kuoritaan pois. Sen jälkeen kielet paloitellaan sopivan kokoisiksi paloiksi ja paistetaan. Palat voi myös pyöritellä leivänmurukuorrutteessa ennen paistamista!

Lue lisää »