Savustettu Mangalitza kinkku & Tomaatti-chilihillo

Savustettu Mangalitza kinkku ja Tomaatti-chilihillo savustetuista tomaateista

Ainekset

Kinkku ja kuorrute

  • Vallan Maukas Mangalitza kinkku
  • Dijon sinappia
  • Miss Klose X-MAS HAM kinkkukuorrute

 

Tomaatti-chilihillo

  • 2 rasiaa NAM Vertion tomaatteja
  • 6 valkosipulin kynttä
  • 1 punasipuli
  • 4 rosmariinin oksaa
  • 0,5dl oliiviöljyä
  • 2,5dl hillosokeria
  • 3-4 pientä kuivattua chiliä
  • suolaa ja pippuria

 

Kypsennä kinkkua miedossa lämmössä ja miedossa savussa, kunnes sisälämpö on 70 astetta.

Laita tomaatit ja rosmariinin oksat vuokaan, pilko joukkoon sipulit ja lisää oliiviöljy, suola ja mustapippuri. Heitä kinkun kaveriksi kypsymään mietoon lämpöön ja savuun 1,5 tunniksi.

Ota vuoka pois ja irroita tomaatit rangoistaan, rosmariinin lehdet oksistaan ja laita kattilaan. Lisää joukkoon hillosokeri ja kuivatut chilit. Keitä 20 minuuttia ja anna jäähtyä.

Kun kinkun sisälämpö on saavuttanut 70 astetta, ota kinkku pois ja poista siitä verkko ja nahka. Levitä kinkun päälle ohut kerros dijon sinappia ja ripottele päälle Miss Klose X-MAS HAM kinkkukuorrutetta. Kuorruta grillivastuksen alla n. 10min, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Nauti!

Resepti: Pasi Kuronen
Video ja kuvat: Pasi Kuronen

Mangalitza kinkkun ja tomaatti-chilihillo
Savustettu mangalitza kinkku