Yritys

VALLAN MAUKAS - logo, POSSUT

Yrittäjinä Vallan Maukkaassa toimimme me, Tiina ja Toni Hokuni. Olemme olleet sianlihantuottajina Vallilan tilalla vuodesta 2003. Tilalla on 80 emakon yhdistelmäsikala eli kasvatamme kaikki eläimet pienestä porsaasta lihasioiksi asti itse. Lisäksi tilalla kasvatetaan unkarilaista alkuperää olevaa mangalitza-possua eli villasikaa.

Ajatusta lihan suoramyynnistä olimme miettineet jo useamman vuoden ajan kunnes uskalsimme tehdä päätöksen. Pienteurastamon ja lihapuodin suunnittelutyöt alkoivat tosissaan alkuvuodesta 2015 liiketoimintasuunnitelmalla ja erilaisilla laskemilla. Rakennustyöt tontilla käynnistyivät lokakuussa 2015, toiminta saatiin käyntiin elokuun lopussa 2016. Yritys työllistää tällä hetkellä meidän lisäksi kaksi leikkaajaa ja yhden pakkaamotyöntekijän.

IMG_20161204_114711.jpg

Päätuotteemme ovat omalla tilalla kasvaneet possut sekä tavalliset että mangalitzat. Teurastuspäivä on aina maanantai ja ensimmäiset toimitukset lähtevät eteenpäin heti tiistaina trikiinivastauksien tultua. Toimitamme lihat perille asiakkaille omalla kylmäautolla jossa tallentava lämpötilamittaus. Kaikki liha toimitetaan eteenpäin saman viikon aikana joten se on aina taatusti tuoretta.

Lihapuotimme palvelee asiakkaita aina perjantaisin runsaalla lihatiskillä. Lue lisää kohdasta Lihapuoti.

Asiakkaistamme löytyy niin kauppoja, ravintoloita, jälleenmyyjiä sekä yksityisiä ihmisiä, olipa tarvetta sitten yhdelle kyljykselle tai isommalle määrälle lihaa niin ota yhteyttä, pyrimme palvelemaan mahdollisimman joustavasti.

Tuotevalikoimaamme kuuluu kaikki mahdollinen mitä possusta saadaan, ammattitaitoiset leikkaajamme pystyvät toteuttamaan melkein minkä toiveen tahansa, jopa yksittäiskappaleina. Kauttamme saa myös kokonaista varraspossua sekä palvattuna että tuoreena.

Mangalitza myydään joko puolikkaina ruhoina tai lihapuodistamme myös paloina. Isommissa määrissä ota yhteyttä niin pohditaan sopiva toimitusaikataulu.

Rahtiteurastukseen otamme vastaan possua, nautaa, lammasta/vuohia, hevosia ja riistaa. Katso lisätietoa ja ohjeistusta kohdasta Rahtiteurastus.

Tervetuloa tutustumaan tuoreisiin tuotteisiin !

Tiina ja Toni Hokuni

20170224_162259 2.jpg