Yrityksen taustaa

Yrittäjinä Vallan Maukkaassa toimimme me, Tiina ja Toni Hokuni. Olemme olleet sianlihantuottajina Vallilan tilalla vuodesta 2003. Ajatusta lihan suoramyynnistä olimme miettineet jo useamman vuoden ajan kunnes uskalsimme tehdä päätöksen. Pienteurastamon ja lihapuodin suunnittelutyöt alkoivat tosissaan alkuvuodesta 2015 liiketoimintasuunnitelmalla ja erilaisilla laskemilla. Rakennustyöt tontilla käynnistyivät lokakuussa 2015. Ja toiminta saatiin käyntiin elokuun lopussa 2016.

Haluamme tuottaa hyvää ja laadukasta kotimaista sianlihaa kuluttajille. Possut kasvavat tilalla koko elinkaarensa ajan, joten ne eivät kärsi pitkistä kuljetusmatkoista missään vaiheessa. Ne syövät tilan omilla pelloilla kasvatettua viljaa ja härkäpapua, kivennäiset ja vitamiinit varmistetaan gmo-vapaalla tiivisteellä. Tavispossujen lisäksi kasvatamme unkarilaista alkuperää olevaa Mangalitza-possua. Mangalitza eroaa normisianlihasta sekä maultaan että laadultaan. Sitä kasvatetaan hitaasti, noin 1.5-2 vuotta teuraskokoon. Pitkä kasvatusaika takaa sen että rasva marmoroituu lihassyiden väliin, tehden lihasta erittäin herkullista. Mangalitzan rasva on tutkitusti terveellisempää kuin normisian, sisältäen 12,2 g/100 g hyvänlaatuisia rasvahappoja, kun taas normisianliha sisältää 4,7 g/100 g. Mangalizat ovat nähtävillä lihapuodin vieressä olevalla laitumella.

Tilan omilta sivuilta voit lukea lisää possujen elämästä.
 

Kuvaa Mangalitzan lihasta: